Press "Enter" to skip to content

Kakvi mogu biti dječji satovi

Prošli tjedan sam s prijateljicom bila po gradu i obilazila dućane u potrazi za poklonom za njezinog sina kojemu je uskoro rođendan. Dugo smo šetale i pregledavale dućane, onako sve po redu. Na kraju nam je pala odlična ideja na pamet. Pogledale smo i nešto finije poklone kao što su dječji satovi. Pa to je odlična ideja, obje smo zaključile. Naime dječji satovi nisu tako uobičajen poklon, a toliko je efektan! Koliko ih samo ima, toliko vrsta, oblika, a tek kakav raspon cijena. Iznenadile smo se. Kad bi vas netko priupitao koliko stoje dječji satovi pa i ne biste mogli odmah reći. Satovi mogu imati tako različite cijene.

Oni mogu biti od različitih materijala, naime dječji satovi mogu biti napravljeni od plastike, gumeni, metalni ili od različite kombinacije materijala kao što je kože, tekstil ili mješavina plastike.
Cijena im ide od 100 kuna pa sve do 1.200 kuna. Priličan raspon za tako malu stvar.


Najčešći su plastični satovi, no nevjerojatna je razlika u kvaliteti izradbe, ali i u dizajnu. Neki imaju klasičan remen s običnom kopčom, dok se neki navući na ruku jer imaju elastičnu narukvicu. Ali kao i za sve stvari tako i dječji satovi vrijede upravo sukladno cijeni. Ako imaju dodatne funkcije tim više vrijede.

Djevojčice vole šarene i vesele satove. Njima je najvažnije da imaju puno lijepih boja, kristale ili likove iz crtanih filmova. Dok kod dječaka dječji satovi moraju imati barem nekoliko funkcija kao što je:
-štoperica,
-alarm, po mogućnosti nekoliko i
-datum,
-kazaljku za sekunde
– vrijeme u različitim vremenskim zonama.

Iskreno vam mogu reći da to nije laki zadatak, a izbor je prilično velik. Tu igra veliku ulogu i koliko ste novaca spremni izdvojiti. Neki mališani su prilično zahtjevni kad je u pitanju sat. Oni se vole praviti važni i biti veliki…